Storforsens informationscenter

Fredag 8 juni öppnade Storforsens informationscenter för allmänheten. Det är Älvsbyns turistbyrå som i sommar vill informera besökare i området om vad som finns att se och göra i Älvsbyn med omnejd. Storforsens naturreservat besöks varje år av cirka 150 000 personer. För många är Storforsen det enda utflyktsmålet vid besöket i kommunen. -Vi vill sälja in det stora utbudet av aktiviteter som finns i närheten, säger Birgitta Forsman som tillsammans med kollegan Kristina Bergvall är initiativtagare till satsningen. -Målet är att få besökarna att stanna längre. Vi har funderat på det här länge och är jätteglada över att det äntligen blivit av, fortsätter Birgitta. Lokalen, som är stor och luftig ligger i vänstra delen av restaurangbyggnaden, i den så kallade filmsalen. Informationsbyrån kommer att vara öppen varje dag mellan 8 juni och 19 augusti. Förutom information om aktiviteter, utflyktsmål och annat i området erbjuds souvenirer, t-shirts med Storforsenmotiv och en hel del annat.

Bakom satsningen står Handelshuset som driver Älvsbyns turistbyrå. Projektet får också stöd av Länsstyrelsen, Älvsbyns kommun och medlemmarna i Älvsbyns turismorganisation Vildmarksälven.

Öppet varje dag 8/6-19/8
Juni – kl 11-18
Juli – kl 11-19
Augusti – kl 11-18

Mer information finns på alvsbyn.se