Hästar på vägen

Här kommer en vädjan från en ryttarinna:

Kära bilister ute på vägen, när ni ser en häst med ryttare/kusk tänk då på detta.
Det är en människa som rider/kör hästen. En häst är ett flyktdjur, så även om vi anser att den är säker på vägen så kan dom bli skrämda av ingenting. Det är väldigt jobbigt när ni kommer och kör i 70km/h förbi oss på vägen ungefär 2 meter ifrån oss. MEN det är livsfara när ni gör det i över 100 km/h.
Det är någons anhörig och vän som är ute på vägen. Låt oss komma hem säkert och kunna få njuta av en tur ute. (Till er som tänker; var inte på vägen och rid. Till er kan jag bara säga, ibland har vi inget annat val än vara uppe på vägen för att ta oss till ridspåren). När jag var liten fick jag lära mig att man skulle passera en häst i max 30 km/ timme, detta för att inte skrämma hästen och för den person som är ute med den. OBS, om en olycka sker ute i trafik där bil och häst är inblandad så är det alltid föraren till bilen som är skyldig till olyckan. Detta enligt svensk lag.
Så nästa gång ni ser någon vara ute i trafiken. SAKTA NER, VÄJ UT, om möjligt, byt körfil.
Vi vill också komma hem till våra nära och kära oskadade.
/En ryttare, tvingad att rida i trafik.

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Bredselsbor. Bokmärk permalänken.