”Folkes stuga”

Så här ser ”Folkes stuga” ut i juni 2012 –

MEN när den byggdes 1957-58 såg den ut så här

Lägg märke till den fina SAABen till vänster i bild.

Det var en underbar plats att ha en sommarstuga på, korna betade i hagen ovanför stugan och det fanns mängder av sommarblommor, särskilt blåklockorna var fina. Vattnet till stugan kom från en kallkälla i berget. Barnen hade egna båtar och rodde över till ”Änget” på andra sidan, där kunde de bada eller vada i bäckarna upp till ”Döda fallet”. Hoppas att de som bodde i stugan, och de som vistades där på somrarna bidrar med sina berättelser.

Den här sommarstugan blev den enda privata stugan vid Varjisån med utsikt mot forsen. När denna stuga var byggd meddelande dåvarande landshövdingen att området var ”fridlyst område”. Långt senare anlade kommunen en campingplats på området. Gösta Karlsson ägde marken innan kommunen köpte den någon gång på 70-talet. Folke sålde sin stuga till kommunen när campingplatsen anlades. Numera används den som förråd.

3 reaktioner på ””Folkes stuga””

Kommentarer är stängda.